ABD DIŞİŞLERİ BAKANI KERRY’NİN AÇIKLAMASI KARŞISINDA DÜŞTÜĞÜMÜZ DURUM!

ABD Dışişleri Bakanı KERRY’nin açıklamasının altından kalkmaya çalışıyorlar!

Kerry,Başbakan ve Dışişleri Bakanımız ile başbaşa görüştü.Şüphesiz Başbakan’ın OBAMA ziyareti ve Gazze ziyareti konuşuldu.Kapalı görüşmede ne oldusa,Kerry içerde konuşulanları çıkıp basına söyleme ihtiyacı duydu “Başbakan Erdoğan’ın Gazze ziyareti’nin Beyazsaray’da konuşulduktan sonra karar verilmesini uygun gördük ve bunu Başbakan’a tavsiyede bulunduk” Bunun diplomatik nezaketten uzak ve aşağılayıcı bir uslüp olduğunu burda yazmıştım.

Dün Bülent Arınç ‘da Kerry ‘nin bu açıklamasını kınadı.Başbakan da bugün “Kerry’nin açıklaması şık olmadı” dedi.Tabi bunu söyleyen ABD Dışişleri Bakanı değil de başka ülkenin Dışişleri Bakanı olsaydı çok farklı olurdu.Bülent Arınç bugün bir açıklama daha yaptı “Tabi,Başbakan’ımızın Gazze ziyaretinin en uygun takvimde olmasını istiyoruz”:))
Hemen arkasında Dışişleri Bakanı Davutoğlu açıklama yaptı “Başbakan’mızın Gazze ziyaretinden önce Hamas ve El-Fetih’in uzlaşmasını bekleriz” :))

Sayın Arınç,Sayın Davutoğlu El-Fetih (Filistin Devlet Başkanı’nı destekleyen ve Yaser Arafat’ın kurduğu örgüt) Başbakan Erdoğan’ın Gazze ziyaretini istemediklerini resmen açıkladı.Bunu bütün Dünya biliyor.ABD size şunu anlatmaya çalışıyor “Siz El Fetih’e karşı Hamas’ı destekliyorsunuz.Bu durum bizi ve İsrail’i rahatsız ediyor.Biz çözümü El Fetih ve Hamas’ın bir araya gelerek İsrail ile barış sürecini başlatsınlar” Durum bu kadar net iken,bu kahramanlık gösterilerine ne gerek var.? Siz gerçekten İsrail’in sizden özür dilediğine mi inanıyorsunuz?

About feyziisbasaran

Feyzi İşbaşaran, Türk siyasetçi ve iş adamıdır. Anavatan Partisi kuruluşu çalışmalarında bulundu. Başbakan Özal'ın Başdanışmanı ve özel kalem müdürlüğünü yaptı. Ereğli Demir Çelik, Vakıf Bank yönetim kurulu üyeliği, Turban Turizm yönetim kurulu başkanlığı yaptı. Özal'ın Cumhurbaşkanı olmasından sonra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı oldu. 1991 Genel seçimlerinde Istanbul'dan Milletvekili seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyonu üyeliği ve Başkan vekilliğni yaptı. Anavatan Partisinde Merkez Karar yönetim kurulu üyeliği, Genel Başkan yardımcılığı ve Genel Sekreterlik yaptı. 2007'de Ak Parti'den Elazığ Milletvekili seçildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu üyeliği yaptı. 2009'da Ak Parti'de yaşadığı fikir ayrılığından dolayı istifa etti. TBMM'de Bağımsız Milletvekili olarak görev yaptı. Fenerbahçe Kongre üyesi ve Ankara-Kavaklıdere Tenis Kulübü üyesidir. İşbaşaran, Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi'ni bitirdi. İngilizce biliyor evli ve iki çocuk sahibi. Feyzi Isbasaran is a Turkish politician and businessman. He worked for the establishment of Motherland Party. He was the Chief Advisor to the Prime Minister Turgut Özal and served as the Chief of Private Office. He conducted duties as Eregli Iron and Steal board member, Vakif Bank executive board member, Turban Tourism chairman of the executive board. After Özal became the President, he was on duty as the Chief Advisor to the President. He was elected as a Member of Parliament to Istanbul in 1991 general elections. He was the member and vice president of Turkish Grand National Assembly Human Rights Commission. He was the member of Central Decision-making and Execution Board of Motherland Party, was on duty as deputy leader and secretary-general of the party. He was elected as a Member of Parliament to Elazig from Ak Party. He was the member Turkish Grand National Assembly Environmental Commission. He resigned from Ak Party due to difference of opinion in 2009. He served in the parliament as an independent Member of Parliament. He is a member of Fenerbahce Congress and Ankara – Kavaklidere Tennis Club. Isbasaran graduated from Faculty of Business and Tourism at the Gazi University. He speaks English and he is married with two children.
Bu yazı Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın